Kontrast: włącz / wyłącz

Jadłospis i zdjęcia 23.07.24


29-07-2024

Dzień 23.07.2024

Dieta podstawowa

Śniadanie:          Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) (mleko, gluten), kawa zbożowa (250 ml) (mleko, soja, gorczyca, gluten), pieczywo (120g) (gluten), rogal (70g) (gluten), miód (25g), wędlina (30g) (soja, gorczyca, seler), masło roślinne (15g) (mleko)

Obiad:                  ogórkowa z ziemniakami (350 ml) (gorczyca, seler, soja, mleko), pulpet mięsno-ryżowy gotowany (150g) (gluten), marchew z kalafiorem (200g), ziemniaki (200g), kompot z jabłek (250 ml)

I Kolacja:             pieczywo (100g) (gluten), pasta mięsna (50g) (soja, gorczyca, seler, gluten)

II kolacja:            budyń (125g) (mleko)

Wartości odżywcze:       energia (kcal): 2580,0, białko (g): 85,8, tłuszcze (g): 87,0, węglowodany (g): 376,9, błonnik (g): 29,1, sód (mg): 2894,6, kw. tł. nasycone (g): 29,2.

 

Dieta łatwostrawna

Śniadanie:          zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) (mleko, gluten), kawa zbożowa (250 ml) (mleko, soja, gorczyca, gluten), pieczywo (120g) (gluten), rogal (70g) (gluten), miód (25g), wędlina (soja, gorczyca, seler), masło roślinne (15g) (mleko)

Obiad:                  ogórkowa z ziemniakami (350 ml) (gorczyca, seler, soja, mleko), pulpet mięsno-ryżowy gotowany (150g) (gluten), marchew z kalafiorem (200g), ziemniaki (200g), kompot z jabłek (250 ml)

I Kolacja:             pieczywo (100g) (gluten), pasta mięsna (50g) (soja, gorczyca, seler, gluten)

II kolacja:            budyń (125g) (mleko)

Wartości odżywcze:       energia (kcal): 2580,0, białko (g): 85,8, tłuszcze (g): 87,0, węglowodany (g): 376,9, błonnik (g): 29,1, sód (mg): 2894,6, kw. tł. nasycone (g): 29,2.

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2016 Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny im. A. Mielęckiego ŚUM