Dzień 23.07.2024
Dieta podstawowa
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) (mleko, gluten), kawa zbożowa (250 ml) (mleko, soja, gorczyca, gluten), pieczywo (120g) (gluten), rogal (70g) (gluten), miód (25g), wędlina (30g) (soja, gorczyca, seler), masło roślinne (15g) (mleko)
Obiad: ogórkowa z ziemniakami (350 ml) (gorczyca, seler, soja, mleko), pulpet mięsno-ryżowy gotowany (150g) (gluten), marchew z kalafiorem (200g), ziemniaki (200g), kompot z jabłek (250 ml)
I Kolacja: pieczywo (100g) (gluten), pasta mięsna (50g) (soja, gorczyca, seler, gluten)
II kolacja: budyń (125g) (mleko)
Wartości odżywcze: energia (kcal): 2580,0, białko (g): 85,8, tłuszcze (g): 87,0, węglowodany (g): 376,9, błonnik (g): 29,1, sód (mg): 2894,6, kw. tł. nasycone (g): 29,2.
Dieta łatwostrawna
Śniadanie: zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) (mleko, gluten), kawa zbożowa (250 ml) (mleko, soja, gorczyca, gluten), pieczywo (120g) (gluten), rogal (70g) (gluten), miód (25g), wędlina (soja, gorczyca, seler), masło roślinne (15g) (mleko)
Obiad: ogórkowa z ziemniakami (350 ml) (gorczyca, seler, soja, mleko), pulpet mięsno-ryżowy gotowany (150g) (gluten), marchew z kalafiorem (200g), ziemniaki (200g), kompot z jabłek (250 ml)
I Kolacja: pieczywo (100g) (gluten), pasta mięsna (50g) (soja, gorczyca, seler, gluten)
II kolacja: budyń (125g) (mleko)
Wartości odżywcze: energia (kcal): 2580,0, białko (g): 85,8, tłuszcze (g): 87,0, węglowodany (g): 376,9, błonnik (g): 29,1, sód (mg): 2894,6, kw. tł. nasycone (g): 29,2.
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2016 Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny im. A. Mielęckiego ŚUM