Dzień 18.10.2024
Dieta podstawowa
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) (mleko, gluten), kawa (250 ml) (mleko, soja, gorczyca, gluten), pieczywo (120g) (gluten), pasta jajeczna (100g) (mleko, jaja), mus owocowy (100g), masło roślinne (15g) (mleko)
Obiad: barszcz ukraiński (350 ml) (gorczyca, seler, soja, mleko), knedle z truskawkami (300g) (gluten), kompot z jabłek (250 ml)
I Kolacja: pieczywo (100g) (gluten), ser Tartare (20g) (mleko)
II kolacja: jogurt owocowy (150g) (mleko)
Wartości odżywcze: energia (kcal): 2461,1, białko (g): 81,5, tłuszcze (g): 80,2, węglowodany (g): 363,6, błonnik (g): 30,1, sód (mg): 1858,0, kw. tł. nasycone (g): 29,8.
Dieta łatwostrawna
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) (mleko, gluten), kawa (250 ml) (mleko, soja, gorczyca, gluten), pieczywo (120g) (gluten), ser biały (100g) (mleko), mus owocowy (100g), masło roślinne (15g) (mleko)
Obiad: barszcz ukraiński (350 ml) (gorczyca, seler, soja, mleko), knedle z truskawkami (gluten), kompot z jabłek (250 ml)
I Kolacja: pieczywo (100g) (gluten), ser Tartare (20g) (mleko)
II kolacja: jogurt owocowy (150g) (mleko)
Wartości odżywcze: energia (kcal): 2420,3, białko (g): 81,9, tłuszcze (g): 74,0, węglowodany (g): 367,1, błonnik (g): 30,1, sód (mg): 1697,9, kw. tł. nasycone (g): 30,3.
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2016 Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny im. A. Mielęckiego ŚUM