Dzień 11.07.2024
Dieta podstawowa
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) (mleko, gluten), kawa zbożowa (250 ml) (mleko, soja, gorczyca, gluten), pieczywo (120g) (gluten), rogal (70g) (gluten), miód (25g), ser topiony (20g) (mleko), masło roślinne (15g) (mleko)
Obiad: zupa ziemniaczana (350 ml) (gorczyca, seler, soja, gluten, mleko), risotto mięsno-jarzynowe z sosem pomidorowym (300g) (soja, gorczyca, seler, gluten), kompot z jabłek (250 ml)
I Kolacja: pieczywo (100g) (gluten), wędlina (30g) (soja, gorczyca, seler)
II kolacja: jogurt naturalny (150g) (mleko)
Wartości odżywcze: energia (kcal): 2523,5, białko (g): 80,3, tłuszcze (g): 77,8, węglowodany (g): 387,6, błonnik (g): 24,9, sód (mg): 2217,8, kw. tł. nasycone (g): 27,5.
Dieta łatwostrawna niskobakteryjna
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) (mleko, gluten), kawa zbożowa (250 ml) (mleko, soja, gorczyca, gluten), pieczywo (100g) (gluten), rogal (70g) (gluten), miód (25g), ser topiony (20g) (mleko), masło roślinne (15g) (mleko)
Obiad: zupa ziemniaczana (350 ml) (gorczyca, seler, soja, gluten, mleko), risotto mięsno-jarzynowe z sosem pomidorowym (300g) (soja, gorczyca, seler, gluten), kompot z jabłek (250 ml)
I Kolacja: pieczywo (100g) (gluten), wędlina (30g) (soja, gorczyca, seler)
II kolacja: jogurt naturalny (150g) (mleko)
Wartości odżywcze: energia (kcal): 2523,5, białko (g): 80,3, tłuszcze (g): 77,8, węglowodany (g): 387,6, błonnik (g): 24,9, sód (mg): 2217,8, kw. tł. nasycone (g): 27,5.
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2016 Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny im. A. Mielęckiego ŚUM