Dzień 02.07.2024
Dieta podstawowa
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) (mleko, gluten), kawa zbożowa (250 ml) (mleko, soja, gorczyca, gluten), pieczywo (150g) (gluten), wędlina (30g) (soja, gorczyca, seler), pasta z białego sera (70g) (mleko), masło roślinne (15g) (mleko)
Obiad: ogórkowa z ryżem (350 ml) (gorczyca, seler, soja, mleko), gulasz wołowy (150g) (soja, gorczyca, seler, gluten), ziemniaki (200g), kompot z jabłek (250 ml)
I Kolacja: pieczywo (100g) (gluten), pasta mięsna (50g) (soja, gorczyca, seler, gluten)
II kolacja: bułka (50g) (gluten), ser Tartare (20g) (mleko)
Wartości odżywcze: energia (kcal): 2596,8, białko (g): 99,6, tłuszcze (g): 87,3, węglowodany (g): 365,5, błonnik (g): 27,0, sód (mg): 2819,7, kw. tł. nasycone (g): 34,9.
Dieta łatwostrawna
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) (mleko, gluten), kawa zbożowa (250 ml) (mleko, soja, gorczyca, gluten), pieczywo (150g) (gluten), wędlina (30g) (soja, gorczyca, seler), pasta z białego sera (70g) (mleko), masło roślinne (15g) (mleko)
Obiad: ogórkowa z ryżem (350 ml) (gorczyca, seler, soja, mleko), potrawka mięsno-warzywna (150g) (soja, gorczyca, seler, gluten), ziemniaki (200g), kompot z jabłek (250 ml)
I Kolacja: pieczywo (100g) (gluten), pasta mięsna (50g) (soja, gorczyca, seler, gluten)
II kolacja: bułka (50g) (gluten), ser Tartare (20g) (mleko)
Wartości odżywcze: energia (kcal): 2560,8, białko (g): 93,2, tłuszcze (g): 86,1, węglowodany (g): 367,3, błonnik (g): 29,4, sód (mg): 2842,6, kw. tł. nasycone (g): 32,3.
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2016 Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny im. A. Mielęckiego ŚUM